Ritme

Elk mens heeft een natuurlijk ritme. En als iemand je daarover iets kan leren zijn het wel kinderen. Kinderen houden van hun natuurlijke ritme, en als ze dat niet kunnen aanhouden dan gooien ze met alle liefde hun bibs in de krib. Iemand heeft ooit bedacht dat iets maar een bepaalde tijd mag duren. Wij zijn als mens geconditioneerd door allerlei regels en algemeenheden. Als ik iets geleerd heb de laatste jaren dan is dat mijn natuurlijke ritme. Ik kreeg steeds meer kinderen op mijn pad waar ik op af mocht stemmen, die veel tijd nodig hadden om bv indrukken en prikkels een plek te geven. Ook hadden veel kinderen de behoefte om alles goed te doorvoelen en te doorleven. Ze vroegen hun ouders om meer tijd, minder activiteiten en om hun behoeftes wat betreft rust veel meer te respecteren.

Ik heb mijn leven lang ook altijd een enorme behoefte gevoeld om alles in mijn eigen ritme of tempi te doen. Als kind en tot ver in mijn twintiger jaren had ik last van een spastische darm. Sinds ik mijn eigen ritme respecteer heb ik daar bijna nooit geen last meer van. Veel kinderen krijgen lichamelijke klachten als ze in bepaalde situaties niet genoeg tijd krijgen om dingen op hun eigen tempo te doen. Veel volwassenen zoals de ouders hebben dat eigenlijk ook. Maar ze volgen hun eigen tempo en ritme niet omdat ze de buitenwereld hun tempo en ritme laten bepalen. Ze moeten dit en moeten dat en aan alles is een algemeen geaccepteerd etiket geplakt. Alles erbuiten wordt als afwijkend gedrag gezien en daar kun je op worden beoordeeld door je familie, vrienden en de andere mensen in de buitenwereld. Kinderen begrijpen dat nog niet. Kinderen zijn puur en doen nog erg graag wat hun innerlijk aangeeft. Hierdoor ontstaan veel conflicten met kinderen en hun ouders.

Als gevoelig persoon luister ik nu naar mijn eigen ritme. Veel rust en weinig activiteiten achter elkaar. Niet te lange afspraken en veel tijd met mezelf doorbrengen. Vroeg naar bed en even de tijd hebben om op gang te komen. Ook al word ik vroeg wakker dan maak ik het liefste tijd om nog even mijn rituelen te doen zoals een korte meditatie, contact maken met spirit, hulp vragen en vragen stellen, evt voelen waar healing nodig is, een kopje thee. Ik probeer me zo min mogelijk te laten beïnvloeden door mijn buitenwereld. Je eigen ritme respecteren heeft ook te maken met zelfliefde. Goed voor jezelf zorgen en aan de rem trekken waar nodig. Dan voorkom je een burn-out.

Een burn-out is ook vaak een teken dat je lange tijd niet hebt geluisterd naar je natuurlijke tempo en ritme. Je hele systeem slaat dan als het ware op tilt. Prikkels worden niet meer goed gereguleerd, alles komt keihard binnen. Tijd om echt eens even goed naar jezelf te gaan luisteren en te onderzoeken waar je behoefte aan hebt. Vanuit rust en ruimte kan het herstel beginnen. Het lastigste stuk is natuurlijk je eigen ritme en tempo te accepteren. Ik vond mezelf een buitenstaander, enorme muts, zacht ei etc. Gewoon omdat ik heel erg snel moe ben van mijn omgeving. Mijn focus hou ik maar voor zo lang. Nu weet ik dat ik dan even klaar ben met waar ik mee bezig ben. Soms sluit in mij een dagje op om weer op te laden, zodat ik er de volgende dag weer op mijn eigen tempo en binnen mijn eigen ritme tegen aan kan ;-)

Lees meer

Ruimte maken

Ruimte maken

Lees meer

De Nieuwe Generatie kinderen

De Nieuwe Generatie kinderen

Lees meer

Aarden

Aarden

Lees meer

Wat een bijzonder jaar weer

Wat een bijzonder jaar

Lees meer

Ode aan mijn krachtdieren

Ode aan mijn krachtdieren

Lees meer

Stap uit je comfortzone!

Afgelopen donderdag was het zo ver. Ik had mij opgegeven voor de Presentatie Training van Sara Traint, bij Spiritueel Centrum Noord Straalt. (saratraint.nl) (Noord Straalt)

Omdat ik zelf graag de Workshops Ziels Collage wil geven voor wat grotere groepen mensen, vond ik het nodig om mijn presentatie vaardigheden wat aan te scherpen. Hahaha ik moet er zelf om lachen. Aan te scherpen is niet het juiste woord. Dat is het woord wat mijn ego er graag aan wil geven. De naakte waarheid is dat ik mijn angst om voor een groep überhaupt iets te zeggen wil overwinnen. Als ik namelijk in een groepssituatie beland breekt het angstzweet mij uit. Alleen al mijn naam zeggen en wat ik doe maakt dat ik hartkloppingen krijg, ga zweten, misselijk wordt, geen lucht meer krijg en totaal blokkeer en vergeet wat ik wil zeggen. Dit heeft vast te maken met het feit dat ik vroeger verschrikkelijk gepest ben in en door hele groepen, namelijk mijn hele lagere school. De leraren deden daar graag aan mee. Daarnaast ben ik vaak enorm voor schut gezet in groepsverband. Het er niet mogen zijn gaat nog wat dieper en wordt misschien wat minder aantrekkelijk om allemaal in deze blog te verwerken, maar you get the picture.

De groep was echt heel erg fijn. Stuk voor stuk prachtige, getalenteerde vrouwen die allemaal wat onzeker waren over presenteren. De één wat meer dan de ander. Allemaal vrouwen die zichzelf tegenkomen in de struggle van het leven en dit open en bloot wilde delen met de groep. Heel leerzaam, liefdevol en vooral een veilige basis om je eigen grenzen qua onzekerheid eens te gaan verleggen. Bij de eerste oefening ging het bij mij al mis. Alles wat ik maar hoefde te doen is voor de groep gaan staan en iedereen aan te kijken en te zeggen: Ja, ik ben!

De tranen kwamen letterlijk uit mijn tenen! Want hier ging het echt om. Ik mag er zijn! Met mijn eigen zijn en mijn eigen waarheid zonder bang te zijn dat ik wordt verzwolgen door de groep en vet wordt afgewezen in mijn zijn. Gelukkig was ik niet de enige op wie deze oefening zo'n impact had, dus dat gaf een gevoel van saamhorigheid en erkenning. Een positieve ervaring met een groep wat op zichzelfstaand al heel helend was. De tweede oefening ging al een stuk beter en aan het einde van de dag was ik gewoon een heel verhaal aan het houden over van alles en nog wat. Wat ik heb geleerd is: ga door je angst heen en schaam je vooral niet, iedereen is onzeker en heeft hier 1000 en 1 reden voor, je mag gewoon helemaal jezelf zijn als je voor een groep moet spreken, door je kwetsbaar op te stellen krijg je nog meer verbinding met de groep waarvoor je spreekt. Dus zie je kwetbaarheid niet als een zwakte maar juist als een sterk punt. Ik ben er klaar voor. Natuurlijk zal ik heus nog wel wat onzeker zijn de eerste paar minuten, maar ook dat mag er zijn! Want hey I'am ok!

Nu staat mij echt niets meer in de weg om de Ziels Collage Workshops te gaan geven! Want het doen van Readings op Afstand en Luisterkind afstemmingen is Magic en super mooi om te mogen doen! Maar als afwisseling is het mijn droom om naast Luisterkindwerker ook dus in directe verbinding te komen met dappere moeders, vrouwen, vriendinnen of collegaas die door een simpele creative tool zoals het maken van een Ziels Collage leren dat alle antwoorden ook in jezelf te vinden zijn. En alles wat je maar hoeft te doen is op een dieper laagje contact maken met jezelf. En zo hoop ik nog meer mensen te helpen met hun zoektocht naar licht en liefde in hun leven, zodat ook jij nog meer uit je comfortzone durft te stappen en echt durft te gaan doen waarom je hier bent! Laat geen angst je tegenhouden om je dromen achterna te gaan. Kijk gewoon waar de angst vandaan komt en ga er echt mee aan de slag. Je zal zien dat als je bereid bent je grenzen te verleggen je nog ver kan komen! En met ver bedoel ik eigenlijk gewoon dat je je dromen kan waarmaken. Als ik het kan, kan jij het ook! Stapje voor stapje vooruit. Wil je een Luisterkind afstemming aanvragen of een reading kijk dan even op mijn website: www.kristalhelderhoren.nl of wil je een leuke Ziels Collage workshop met mij doen of mij een Droomstok laten maken? kijk dan even op mijn andere website: www.studiokristal.com Ik wens jou een hele fijne dag vol moed en kracht en magie nauurlijk!

Lees meer

Uit mijn comfortzone

Uit mijn comfortzone

Lees meer

Just Ask

Lieve lezers van mijn nieuwe blog. Soms lopen we vast in ons leven. Soms zien we door alle gedachtes helemaal niet meer wat nu echt belangrijk voor je is. We proberen ons zelf er uit te denken. Maar in ons denken liggen de antwoorden helemaal niet. Niet op die manier. Toch liggen alle antwoorden wel in onszelf. Sterker nog ons hele wezen en lichaam communiceert met ons. Het probeerd ons dingen duidelijk te maken. Het kan zijn dat we zo zijn vastgelopen, dat we ons zelf zo hebben vast gedraaid door al onze onzekerheden, door onze overdreven hang naar veiligheid, door onze angst voor verandering dat we ziek of depressief worden. De energie zet zichzelf dan vast. Je moet dan wel door de omstandigheden je leven en je lichaam op een heel andere manier gaan bekijken. Je stapt gedwongen uit je routine. Om zo de energie weer in beweging te krijgen. Voor veel mensen is het lastig om dit soort periodes als een kadootje te zien. Als een way out! Als een kans om nieuw geluk in je leven te creëren. Als een kans om nu eens je dromen waar te gaan maken. Als een kans om te gaan doen waarom je hier eigenlijk heen bent gekomen. Om in jouw kracht te gaan staan. Ik spreek uit ervaring. Telkens als ik geen stappen durf te nemen door mijn hang naar controle en veiligheid wordt ik genadeloos teruggefloten. Of door de toxaplasmose in mijn rechteroog of nu weer door bddp een heftige draaiduizeligheid waardoor je compleet van de wereld kan zijn. Maar ik moet the Universe danken want het toont mij ga meer naar buiten, ga meer bewegen, stap uit je routine. Kom achter je computer vandaan met al je ideën. Stop met die baan die je niet meer verder brengt, maar waag de sprong in het diepe en ga volledig doen waar je echt blij van wordt. Mensen helpen door ze te inspireren, ze inzicht te geven, te leren luisteren naar zichzelf, ze te laten zien dat er echt zoveel meer is tussen hemel en aarde, door met ze te gaan creëren, ze te leren om ook hun dromen waar te gaan maken, door ze over hun hobbeltjes heen te laten stappen en hun handvatten aan te reiken die uit zich zelf komen. Door ze verder te helpen met afstemmingen en readings. Eigenlijk gewoon om iedereen te laten zien dat we eruit kunnen klimmen als we vast zitten. Dat we onze "problemen" vanuit meer licht kunnen gaan bekijken. Dat wij van nature grootse, creërende en krachtige wezens zijn die hier iets te doen hebben! Het leven kan echt magisch zijn! Neem eens de tijd neem om naar jezelf te luisteren dan kom je een schat aan verborgen verlangens, wensen en dromen tegen die wachten tot jij ze leven in gaat blazen. Maak ook eens echt contact met jezelf. Niet alleen met dat deel wat alleen mens is, maar ook eens met je ikje die boven alles uitstijgt. Want wij gaan veel verder dan ons lichaam. En daar ligt ook een schat aan waarheid en antwoorden die jou zoveel verder kan helpen. Alles wat je hoeft te doen is vragen. En de antwoorden zullen komen. Linksom, rechtsom ze komen naar je toe als een magneet. Door een gesprek, een boek, een blog, een teken. En ze sporen je aan om actie te ondernemen en om te gaan doen waar je hart sneller van gaat kloppen. Eigenlijk wilde ik het vandaag met je hebben over Team Spirit. Het team dat jouw helpt en ondersteunt en dat altijd bij je is. Maar dan wordt ik toch weer gestuurd omdat in deze bijzondere tijd wij het met gemak op eigen kracht kunnen doen. Team Spirit wil helemaal niet zo in the picture. Dus die maken dat deze blog dus gaat over vragen stellen aan jezelf en zo je dromen te manifesteren. Ik wens jou een hele fijne, inspirerende dag toe! Liefs Sandra Laureys

Wil je meer van mij weten? En hoe ik jou verder kan helpen? Kijk dan even op mijn site's:

www.kristalhelderhoren.nl en www.studiokristal.comLees meer

Make a wish!

Lieve allemaal,

In loop der jaren heb ik zelf gemerkt dat je wensen echt werkelijkheid kunnen worden. Er wordt veel geschreven over manifesteren.

Maar manifesteren wat is dat eigenlijk? Ik spreek graag echt alleen vanuit mijzelf en mijn kennis komt ook echt vanuit mijzelf en mijn eigen ervaringen op dit gebied. Het is geen text uit een cursus of boek. Dingen wensen vanuit je hart zet iets in beweging. Alsof er een zaadje vanuit je hart wordt geplant. Dit zaadje krijgt de kans om te groeien tot een enorme mooie zonnebloem met jouw aandacht, licht en liefde. Zelf heb ik gemerkt dat als ik echt in het hier en nu ben en de wens echt vanuit mijn hart komt dit proces echt in gang wordt gezet. Wensen vanuit je hoofd en dan vanuit heel veel wilskracht ermee verder gaan had bij mij vaak niet het "gewenste" effect. Sterker nog ik werd er moe en gestrest van! Nee als je hart echt een sprongetje maakt bij het idee alleen al dan verliep zo'n proces moeiteloos. Een vleugje vertrouwen werkt als een scheutje water waardoor de groei nog beter tot zijn recht komt. Een wens moet even de ruimte krijgen om te kunnen ontstaan, controle van het proces werkt bij mij altijd enorm tegen. Ook denk ik inmiddels niet meer in de middelen om wensen te laten ontstaan. Je kan en mag natuurlijk overvloed wensen wat veel mensen doen. Maar ik merk zelf dat er dan vragen komen als waarom? Ja even weer terug naar de wens. Waarom wil je geld? Waarom wil je dat er overvloed naar je toe moet komen? Wens dus geen geld of overvloed maar wens de ervaring of het gevoel wat je eruit wilt krijgen, wens de verrijking. Man nou dan gaat het stromen. Benoem het voor jezelf, omschrijf het. Zo kan dat ook met een nieuwe liefde, een huis, een baan. Als je wensen wilt doen met die dingen als thema ga dan voor jezelf na wat je precies wilt. Hoe moet die liefde zijn? Welk gevoel wil jij ervaren bij je nieuwe liefde? Welke fijne eigenschappen wil je dat je nieuwe baan heeft? Meer vrijheid? Een grotere beloning, meer creativiteit? Wat wil je? Hoe moet het nieuwe huis eruit zien? Meer ruimte? Meer licht? Minder lasten? Ga met jezelf om de tafel en stel jezelf vragen. Dan ben je lekker bezig! Man dan kunnen er mooie dingen ontstaan.

Nu komt het lastige, de valkuil. Naast een dosis vertrouwen en het geloven in mogelijkheden in plaats van moeilijkheden moet je het jezelf ook wel echt gunnen! Je moet het jezelf waard vinden om te mogen ontvangen. Als jij al denkt dat als die ingrediënten die jij eruit wil halen er bij voorbaat al niet inzitten..tja dan wordt het lastig. Be carefull what you wish for. Want dan krijg je precies datgene wat jij denkt dat je waard bent. Dus werken aan je eigenwaarde is ook geen gek idee om eens wat tijd in te steken. Wij creëren onze eigen werkelijkheid. Het klinkt gek maar het is echt waar voor mij. Food for thought! Make a wish! Create the things you wish existed! Wil je meer weten wat ik doe en hoe ik je verder kan helpen voor meer inzicht in jezelf? Bezoek mijn website maar eens : www.kristalhelderhoren of www.studiokristal.com Of bezoek en like mijn facebookpagina Kristalhelderhoren

In een Luisterkindafstemming of reading kan je veel van je wensen kenbaar maken en er komen vaak mooie handvatten uit zodat je stappen kan zetten.


Veel liefs Sandra Laureys.

Lees meer
Sandra Laureys


Welkom op mijn blog, ik hoop je hier te inspireren en inzicht te geven.

Liefs,

💛

Sandra Laureys