Ruimte maken

Ruimte maken

Lees meer

Gidsen

Gidsen

Lees meer

De Nieuwe Generatie kinderen

De Nieuwe Generatie kinderen

Lees meer

Aarden

Aarden

Lees meer

Wat een bijzonder jaar weer

Wat een bijzonder jaar

Lees meer

We are Galaxies....

Soms krijgt een inzicht, een weten, naar verloop van tijd een diepere betekenis, een extra laagje. Precies op het moment dat dat laagje er klaar voor is om te landen. Alsof het weet: " ja nu begrijpt ze deze extra betekenis", waardoor er nog meer op zijn plek kan vallen.

Dan kun je weer een grote stap maken in je bewustzijn. Zodat je jezelf en de wereld om je heen nog beter kunt begrijpen.

Vaak haakt die extra betekenis aan iets aan waar je in je verleden nog niet helemaal bewust van was. Dat zijn de dingen die je wel bijzonder genoeg vond dat ze je opvielen, maar waar je nog niet helemaal grip op had. Dingen waarvan je wist dat ze van grote betekenis waren, maar die je op dat moment nog niet de juiste plek kon geven.

Dat inzicht nam je in je op zodat het kon rijpen en dus precies op het juiste moment door iets of door iemand getriggerd werd en zo weer op een andere manier tot bloei kon komen.

Lastig om uit te leggen maar hierboven heb ik het toch, wellicht wat vaag ;-) geprobeerd.

Gisteren had ik zo’n ervaring. Een kwartje viel heel diep. En eigenlijk bij een onderwerp waarvan ik zelf vond dat ik daar toch wel bekend mee was. De Wet van Aantrekking.

Ik heb daar immers zelf ook al een blog aan gewijd en ben daar oa mee bezig in mijn workshops Ziels Collages maken.

Jaren geleden toen onze hond Sam nog leefde, liep ik regelmatig met mooi weer door de Rietlanden. Telkens als ik met beiden benen stevig op de grond stond, even diep ademhaalde en alle hectiek van de dag even helemaal losliet, door wat voor me uit te staren, zag ik de omgeving waarin ik mij bevond ineens door een heel andere bril.

De bril die ik als kind op had. Nee niet die grote roze bril met jampotglazen, de reden waarom ik vaak gepest werd, maar de bril die alles waarnam zonder dat je gedachten ertussen kwamen. Dat onbevangen gevoel, waarin verleden en toekomst er niet toe deden. Alles wat er was, was het moment van nu.

Soms voelde ik op dat soort momenten een verlangen ontstaan, een diep verlangen. Naar bijvoorbeeld een reis met veel yoga en innerlijk werk. Ik voelde op dat soort momenten ook wat zo’n reis me zou gaan brengen. Rust en tijd voor mezelf. En hierdoor voelde ik me op dat moment zo heerlijk en vrij. Het voelde alsof ik die reis dan op dat moment net gemaakt had en die rust en me time er gewoon waren. Op dat soort momenten als ik dan op die manier bijna een soort wens deed, ontstaan vanuit dat geïnspireerde diepe verlangen dan kwamen die wensen of verlangens uit.

Niet één keer, niet twee keer maar alle keren.

Doordat mij dat begon op te vallen, ging ik ermee spelen. Het werd mijn experiment. En ja hoor alle wensen kwamen uit. Het detail zat m wel in dat de wens geboren moest worden vanuit dat moment, vanuit dat verlangen. Het voelde niet dat ik controle had over de wens, dat ik iets wilde hebben of zijn. Maar het voelde op zo’n moment dat de wens mij meer uitkoos als ik de tijd nam om even stil te staan en even stil te staan bij mijzelf.

Die momenten zijn mij altijd bij gebleven.

De kracht van het nu, wat is dat toch?

Er wordt veel over geschreven, en je hoort het vooral tegenwoordig veel om je heen. Iedereen heeft het erover. Op yoga, mindfulness, in spirituele boeken of sites.

Maar wat bedoelen ze er nu precies mee?

Ik begrijp dat het beter is om niet teveel in het verleden te blijven hangen, want wat heeft dat voor zin. En ik begrijp ook dat het beter is om niet bang te zijn voor dingen die in de toekomst plaatsvinden. Ook begrijp ik heel goed dat het goed is om te kijken naar wat er nu speelt en om blij en dankbaar te zijn voor de dingen die je nu hebt. Het is natuurlijk zonde om veel bezig te zijn met dingen in de toekomst omdat je dan helemaal niet kan genieten van alles wat er nu is. Dan ga je als het ware aan jezelf voorbij.

Dus om je bezig te houden met dit moment ja that makes sense! Natuurlijk.

Wat mij al een tijdje bezighield, ook zoiets waardoor je weet, er ligt een kwartje dicht bij de rand en één zetje en hij valt.

Wat mij bezighield is dat iedereen maar blijft zeggen er is alleen maar nu. Dat gedeelte, dat begreep ik nooit. Maar ineens gisteren toen ik een tekst las die iemand gepost had van Abraham Hicks. (Astrid Tees van www.thelifecoachonline.nl) toen begreep ik het ineens nog beter vanuit een ander laagje.

De natuurwet de Wet van Aantrekking betekend: het gelijke trekt altijd het gelijke aan! Dus als je in het nu, op dit moment je goed voelt, zal je meer momenten aantrekken van je goed voelen. En als dat zo is, en dat is het, want het is een bewezen natuurwet, dan heeft het inderdaad geen zin als je je situatie wilt veranderen om te peinzen over het verleden en dan uit proberen te vogelen waar het mis ging. En het heeft ook geen zin om allerlei dingen te willen hebben of te zijn die je nu niet bent. Omdat alles wat er wil ontstaan vanuit jezelf en de Bron, God, Universe in het NU geboren wordt.

Je plant als het ware een zaadje in het Nu en dat komt dan tot bloei in de toekomst. Je creatie kracht kun je dan ook niet anders dan inzetten in dit moment. Dit is je SHOT OP MEER HAPPINESS hier ligt je kans om dit zelf te creëren.

Het beste wat je dus kan doen als bepaalde problemen, emoties je dwarszitten, is zorgen dat je het NU fijn hebt op dit moment. Je kunt beter een wandeling maken dan gaan piekeren en boos worden. Want in het NU speelt alles zich daadwerkelijk af. En als je je dus daar op een positieve manier mee bezig houdt dan creëer je dus een fijnere toekomst voor jezelf. Ahhh oooh hoop ik dat ook jij nu denkt. Dat gevoel had ik dus gisteren na het lezen van de quote. Er werd gelijk van alles bij mij in werking gezet en ik ben het gelijk diezelfde avond gaan toepassen.

Dat zijn van die mooie inzichten en verdiepingen op een inzicht waarmee je weer een stapje verder komt.

Blijf altijd wel checken of dit ook waar is voor jou. Want iedereen heeft natuurlijk zijn eigen waarheid!

Vanuit licht en liefde geschreven om ook jou te inspireren, inzicht te geven zodat jij kan creëren.

Sandra Laureys, www.kristalhelderhoren.nl
Lees meer

Ode aan mijn krachtdieren

Ode aan mijn krachtdieren

Lees meer

Stap uit je comfortzone!

Afgelopen donderdag was het zo ver. Ik had mij opgegeven voor de Presentatie Training van Sara Traint, bij Spiritueel Centrum Noord Straalt. (saratraint.nl) (Noord Straalt)

Omdat ik zelf graag de Workshops Ziels Collage wil geven voor wat grotere groepen mensen, vond ik het nodig om mijn presentatie vaardigheden wat aan te scherpen. Hahaha ik moet er zelf om lachen. Aan te scherpen is niet het juiste woord. Dat is het woord wat mijn ego er graag aan wil geven. De naakte waarheid is dat ik mijn angst om voor een groep überhaupt iets te zeggen wil overwinnen. Als ik namelijk in een groepssituatie beland breekt het angstzweet mij uit. Alleen al mijn naam zeggen en wat ik doe maakt dat ik hartkloppingen krijg, ga zweten, misselijk wordt, geen lucht meer krijg en totaal blokkeer en vergeet wat ik wil zeggen. Dit heeft vast te maken met het feit dat ik vroeger verschrikkelijk gepest ben in en door hele groepen, namelijk mijn hele lagere school. De leraren deden daar graag aan mee. Daarnaast ben ik vaak enorm voor schut gezet in groepsverband. Het er niet mogen zijn gaat nog wat dieper en wordt misschien wat minder aantrekkelijk om allemaal in deze blog te verwerken, maar you get the picture.

De groep was echt heel erg fijn. Stuk voor stuk prachtige, getalenteerde vrouwen die allemaal wat onzeker waren over presenteren. De één wat meer dan de ander. Allemaal vrouwen die zichzelf tegenkomen in de struggle van het leven en dit open en bloot wilde delen met de groep. Heel leerzaam, liefdevol en vooral een veilige basis om je eigen grenzen qua onzekerheid eens te gaan verleggen. Bij de eerste oefening ging het bij mij al mis. Alles wat ik maar hoefde te doen is voor de groep gaan staan en iedereen aan te kijken en te zeggen: Ja, ik ben!

De tranen kwamen letterlijk uit mijn tenen! Want hier ging het echt om. Ik mag er zijn! Met mijn eigen zijn en mijn eigen waarheid zonder bang te zijn dat ik wordt verzwolgen door de groep en vet wordt afgewezen in mijn zijn. Gelukkig was ik niet de enige op wie deze oefening zo'n impact had, dus dat gaf een gevoel van saamhorigheid en erkenning. Een positieve ervaring met een groep wat op zichzelfstaand al heel helend was. De tweede oefening ging al een stuk beter en aan het einde van de dag was ik gewoon een heel verhaal aan het houden over van alles en nog wat. Wat ik heb geleerd is: ga door je angst heen en schaam je vooral niet, iedereen is onzeker en heeft hier 1000 en 1 reden voor, je mag gewoon helemaal jezelf zijn als je voor een groep moet spreken, door je kwetsbaar op te stellen krijg je nog meer verbinding met de groep waarvoor je spreekt. Dus zie je kwetbaarheid niet als een zwakte maar juist als een sterk punt. Ik ben er klaar voor. Natuurlijk zal ik heus nog wel wat onzeker zijn de eerste paar minuten, maar ook dat mag er zijn! Want hey I'am ok!

Nu staat mij echt niets meer in de weg om de Ziels Collage Workshops te gaan geven! Want het doen van Readings op Afstand en Luisterkind afstemmingen is Magic en super mooi om te mogen doen! Maar als afwisseling is het mijn droom om naast Luisterkindwerker ook dus in directe verbinding te komen met dappere moeders, vrouwen, vriendinnen of collegaas die door een simpele creative tool zoals het maken van een Ziels Collage leren dat alle antwoorden ook in jezelf te vinden zijn. En alles wat je maar hoeft te doen is op een dieper laagje contact maken met jezelf. En zo hoop ik nog meer mensen te helpen met hun zoektocht naar licht en liefde in hun leven, zodat ook jij nog meer uit je comfortzone durft te stappen en echt durft te gaan doen waarom je hier bent! Laat geen angst je tegenhouden om je dromen achterna te gaan. Kijk gewoon waar de angst vandaan komt en ga er echt mee aan de slag. Je zal zien dat als je bereid bent je grenzen te verleggen je nog ver kan komen! En met ver bedoel ik eigenlijk gewoon dat je je dromen kan waarmaken. Als ik het kan, kan jij het ook! Stapje voor stapje vooruit. Wil je een Luisterkind afstemming aanvragen of een reading kijk dan even op mijn website: www.kristalhelderhoren.nl of wil je een leuke Ziels Collage workshop met mij doen of mij een Droomstok laten maken? kijk dan even op mijn andere website: www.studiokristal.com Ik wens jou een hele fijne dag vol moed en kracht en magie nauurlijk!

Lees meer

Uit mijn comfortzone

Uit mijn comfortzone

Lees meer

Dankbaarheid in het moment van NU


Lieve iedereen die dit leest.

Dit plaatje van Deepak Chopra deed me weer eens iets heel belangrijks realiseren. Wij willen altijd maar meer, beter, je bent nooit genoeg, niet ver genoeg en willen altijd iets anders zijn dan waar wij nu zijn.

Hierdoor genieten we helemaal niet van het moment. We doen trainingen en cursussen om overvloed aan te trekken terwijl we helemaal niet eens zien hoe rijk we nu zijn. En als je dat helemaal niet voelt in het moment van nu, het moment dat bepaald hoe het andere moment eruit komt te zien, dan kun je overvloed, klanten en andere dingen aan willen trekken maar dat gaat natuurlijk helemaal niet werken. Dan komt ook altijd het begrip dankbaarheid aan bod. Manifesteren werkt alleen als je dankbaar bent. Natuurlijk kun je dan vanuit je hoofd van alles op gaan roepen waar je dankbaar voor was, wilt zijn maar als je in het moment van NU helemaal geen dankbaarheid voelt voor waar je nu bent, wat je nu ontvangt, dan werkt dat manifesteren ook helemaal niet. Gisteren viel het kwartje ineens qua gevoel. Want ik heb stapels kwartjes die klaarliggen in mijn mind, maar die qua gevoel nog helemaal niet gevallen zijn. Gisteren besefte ik mij ineens dat ik het leven wat ik zo graag wil allang aan het leven ben. In plaats van te denken ik wil meer klanten, ik kan hier nog niet echt van leven, ik wil mensen gaan helpen, ik wil mijn “gaven” die trouwens iedereen heeft meer gaan inzetten, ik wil mensen inspireren, ik wil creëren. Maar gisteren besefte ik dat ik dat allang aan het doen ben. Ik had een fijne reactie gekregen van een klant ahv een luisterkindafstemming, ik had de buurvrouw geholpen met bepaalde inzichten in zich zelf en haar rol als moeder, mooie advertenties aan het maken en kon daarin volledig mijn creativiteit kwijt, ik was aan het schrijven. En op dat moment voelde ik intense dankbaarheid. Ineens begreep ik dat ik op zoek ben naar iets wat al leeft. Natuurlijk zou het te gek zijn als daarin een groei zou komen dat geef ik toe, maar ook zonde om niet te genieten van hoe het er nu voor staat, en dat is best wel hoe mijn droomleven eruit ziet. De rest volgt vanzelf wel vanuit die echte dankbare momenten in het NU! Vertel jezelf dus eens een ander verhaal dan klagen over wat er nu niet is en kijk eens echt waar je staat op dit moment. Vanuit daar gebeurd het eigenlijk. Vanuit daar ontvouwt zich veel moois. Dus stop met het willen van beter en meer in de toekomst en geniet van dit moment. Doe vooral ook de dingen die je wilt doen. Wil je mensen helpen, begin met mensen te helpen. Het hoeft helemaal nog niet een bepaalde vorm te hebben of hoogstaand te zijn. Wil je meer plezier, maak plezier nu en ga niet nadenken over hoe je meer plezier kunt hebben in je leven. Iedereen schreeuwt dit allang van de daken, maar gisteren is er bij mij oprecht iets veranderd. Ik  hoop jullie met dit verhaal te inspireren. Want wij zijn op dit moment eigenlijk helemaal goed wie en wat wij zijn. Geniet van deze mooie week want het is super lekker weer. Ik bloei daar meestal weer helemaal van op!

Wil je meer inzicht en inspiratie kijk even op mijn website's hoe ik jou verder kan helpen met mijn readings op afstand, luisterkind afstemmingen en vision board workshops en gesprekken aan zee.

Wit Lof Sandra Laureys 

www.kristalhelderhoren.nl en www.studiokristal.com


Lees meer
Sandra Laureys


Welkom op mijn blog, ik hoop je hier te inspireren en inzicht te geven.

Liefs,

💛

Sandra Laureys