Uit mijn comfortzone

Gisteren weer eens even uit mijn comfortzone gekropen it's one of those weeks. Soms moet je je daar echt even toe zetten om weer groei in gang te zetten en gewoon omdat het een soort van leuk is! Gewoon er even op uit en nieuwe situaties en mensen ontmoeten. Ik doe mijn werk als Luisterkindwerker en readings op afstand het liefste dus op afstand, dat is echt mijn ding. Lekker zelf thuis contact maken met mijn klanten vanuit de energie. Geen gedoe of ongemakkelijke intakes, geen gesleep met kinderen die moeten wachten. Geen tijdsklok. Daar voel ik mij gewoon heel senang bij en het werkt echt voor mij het meest effectief omdat ik mij dan alleen met het ontvangen van de boodschappen hoef bezig te houden en niet met mijn sociale vaardigheden ;-) Maar af en toe wil ik ook eens kijken hoe het is als er wel mensen live voor me zitten.

Ook spreekt mij het mediumschap aan. Ben heel nieuwsgierig hoe professionele mediums denken en werken. Natuurlijk kan ik mij via de Luisterkindmethode ook afstemmen op overleden mensen en daar gesprekken mee voeren, maar het mediumschap werkt op een andere manier met andere regels.

Het gaat echt om overleden mensen laten doorkomen als er iemand voor je zit. En dan richt je je eerst op uiterlijk, karakter, bewijzen en dan pas de boodschap die ook weer aan bepaalde eisen moet voldoen. Veel regeltjes dus, echt mijn ding ;-) not.

Dus gisteren was de dag dat ik kon mee kijken in de keuken.

Heel erg spannend natuurlijk. Ook omdat er in de eis van de workshop of training stond dat je (ver) gevorderd moest zijn om mee te doen. MMMM daar lag al de eerste uitdaging…..Ik ben pas 2,5 jaar bezig. Waarvan 2 ,5 jaar dat ik readings doe en sinds 1 jaar ben ik Luisterkindwerker. Nu heb ik er wel al wat vlieguren en klanten opzitten. Ik denk dat ik nu iets van 130 klanten en oefenpersonen heb gehad. Ook ben ik inmiddels wel wat opleidingen en workshops verder, maar mediumschap leek mij altijd wel erg hoog gegrepen. En dat is het ook best.

De medium training werd gegeven door niemand minder dan Kitty Woud, echt de moeite waard om haar eens te googelen. Ze geeft oa les aan het prestigeuze Arthur Findlay College in Stansted, Engeland. Vandaag waren er dus juist hele ervaren mediums en ik dan samen met mijn vriendin net als ik een Luisterkindwerker en meer. Gelukkig had ik toen de dag begon helemaal niet door wie zij was en dat was maar goed ook.

Toch brak het angstzweet me uit hoor. Zoveel ervaren mensen en straks lukt het niet als iemand voor me zit.

Maar ik was hier immers niet voor niks beland dus ik kreeg steeds meer vertrouwen. Geloof me als jij je aangetrokken voelt tot iets en je iets heel erg leuk lijkt, doe het want dan is er iets dat zegt: Go for it! Dit is voor jou! Dat is hoe Universe wat mij betreft werkt. Het reikt je precies datgene aan wat je op dat moment nodig hebt! Je wilt iets ervaren en dat was voor mij verdieping in het contact met overleden mensen, mediumschap dus en voila! Toen popte linksom of rechtsom deze training op via FB. Je ego of mind is degene die dan direct twijfel probeert te strooien zo van : Dat kun je niet, wie denk jij wel niet dat je bent etc…. Maar die moet je dus even liefdevol de mond snoeren zodat jij kan doen wat je in de eerste instantie van plan was.

Nou en zo kwam ik in de situatie dat voor ik het wist er één van de andere deelnemers voor me zat en ik moest beginnen met me open te stellen voor de boodschappen die haar overleden dierbare evt voor haar hadden. Nadat ik al mij angst aan de kant had gezet dook ik erin. Daarmee bedoel ik dat ik het net geleerde deurtje open heb gezet met daarop: Deur naar de geestenwereld. Nee en dat is niet eng, het is er gewoon en ze bijten niet. Het zijn net mensen maar dan zonder een lichaam. Soms zien ze er jonger uit dan ze zijn gestorven en soms hebben ze kleding aan uit een andere tijd maar het blijven mensen zonder lichaam.

Gelukkig heb ik 2 hele mooie kloppende boodschappen mogen doorgeven van 2 overleden dierbare van de dame voor me en ging het goed. Maar goed we moesten nog een dag doorkomen vol met andere pittige oefeningen waarbij je echt je vertrouwen, overgave nodig had om je goed op de geestenwereld af te stemmen. Wonderbaarlijk ging het best goed, maar mijn sociale skills waren wederom onder de maat. Het aankijken van “klanten” ging niet zo goed, want zo gauw ik dat deed verloor ik mijn lijntje met spirit, die in dit geval op de overleden dierbare slaat. Nee ik kijk liever als iemand voor me zit gewoon helemaal de andere kant op hahaha tja en dan gaat het best aardig. Ook maak ik vreemde bewegingen met mijn handen om de energie een plek te geven zo legde Kitty aan mij uit. Niet zo aantrekkelijk om te zien en die kon ik natuurlijk beter even op mijn schoot laten liggen.

Daarna gingen we een oefening doen wat ze in vak termen het spychic lijntje noemen. Je stemt je af op de aura van iemand en haalt daar je informatie uit. Ook nog nooit op die manier gedaan, want normaal vertelt iemand mij dat allemaal vanuit de energie op zielsniveau gewoon vanaf een afstand. Die informatie vloeit al bij het noemen van iemands naam. Maar

In dit geval zit iemand je toch echt vragend en hoopvol aan te kijken waardoor ik best heel zenuwachtig word en er toch echt een stuk minder uitkomt omdat ik daardoor blokkeer. Want als je met je eigen emoties bezig bent kun je je niet meer goed openstellen voor die ander. Nee duh op afstand als ik gewoon lekker alleen ben heb ik daar dus geen last van. Maar goed toch gingen er best wat oefeningen heel aardig. Geen 9’s maar 6 jes misschien. Naast dat ik dus informatie van overleden dierbare aan andere mensen moest doorgeven kreeg ikzelf natuurlijk ook hele mooie waardevolle boodschappen van de andere deelnemers. Echt petje af wat die mensen allemaal heel liefdevol kunnen! En ook dat ze jou gewoon heel lief en aardig en open blijven aankijken. Een punt waar ik nog heel hard aan moet werken. Maar zo dankbaar dat mijn oma, mijn vader en nog wat helpers uit de andere wereld mij mooie boodschappen kwamen brengen en veel steun kwamen betuigen.

Het was een ontzettend lieven groep vrouwen bij elkaar. Het grappige was dat wij gewoon in een sportkantine zaten die Wings heet. De naam deed natuurlijk een heel andere locatie vermoeden. Midden in een echte Haagse wijk. Een soort Amsterdam Noord waar ik woon. Op een gegeven moment was er miscommunicatie met de club omdat zij dachten dat ze open waren. Voor je het wist zaten er bierdrinkende mensen heel luid te praten op zn Haags. Niks mis mee. Alleen daar zaten wij de “mediums” (hoewel ik mezelf niet zo zie hoor) boodschappen over te brengen van overleden mensen aan elkaar. Het was echt heel komisch. En eigenlijk kon ik ook best een biertje gebruiken dus ik moest me inhouden om niet bij de clubleden aan te schuiven. Mijn vriendin Patricia en ik lagen echt in een deuk. Best lekker even die luchtigheid. Het waren letterlijk twee werelden die samenkwamen. Het werd dan ook georganiseerd door The Two Worlds dus dat klopte wel. ;-)

Ik ben in ieder geval blij dat ik uit mijn comfort zone ben gekropen en een super leerzame en waardevolle dag heb gehad. Het is mij wel duidelijk dat ik mijn werk als Luisterkindwerker echt heel erg leuk vind. Voor mij is dit echt voor nu de meest waardevolle manier om mensen verder te helpen door ze de inzichten en antwoorden op hun vragen vanuit henzelf door te mogen geven. Ook omdat deze manier van werken gewoon heel helend is omdat mensen en kinderen gehoord worden. Er kunnen stukken worden geheeld, door het doen van een luisterkind afstemming, vanuit vorige levens en dat kan bij mediumschap eigenlijk niet. Het is zeker heel fijn om een mooie boodschap door te krijgen van een overleden dierbare maar als ik een Luisterkind afstemming Levensbrug doe hoef ik me niet te richten op het bewijzen dat ik diegene aan de lijn heb, maar heb ik gewoon een mooi en liefdevol volwaardig gesprek waar de nadruk op luisteren ligt naar de boodschap die deze persoon te vertellen heeft aan zijn nog in leven zijnde familie. Ook vind ik zelf het werken met engelen gewoon nog steeds heel fijn omdat ze zo wijs en lief zijn en ook hele prachtige inzichten kunnen geven die mensen echt verder kunnen helpen op hun pad. Dus nog geen mediumschap voor mij. Maar het is wel leuk om te weten dat ik het wel een beetje kan, op mijn onbeholpen manier van sociale vaardigheden na dan.

Ik kan echt zeggen dat ik trots ben op mij zelf. En dan alleen al omdat ik eens wat anders heb geprobeerd. Iets wat ik eng vond, iets waardoor ik weer gegroeid ben door de ervaring en iets waardoor ik ontzettend veel plezier heb gehad.

Ben een dankbaar mensje! Deze blog draag ik op aan mijn oma, vader, opa en alle andere spirits die speciaal voor mij door zijn gekomen!! I love you!

Meer van mij weten en hoe ik jou kan helpen met inzicht, inspiratie of creatie? Kijk dan even op mijn site: www.kristalhelderhoren.nlSandra Laureys


Welkom op mijn blog, ik hoop je hier te inspireren en inzicht te geven.

Liefs,

💛

Sandra Laureys