Aarden

Wij zijn allemaal met elkaar verbonden.

Als je dat begrijpt, dan begrijp je ook hoe belangrijk het is om bewust in het leven te staan. Om je eigen deelname aan het geheel zo bewust mogelijk te maken, want hoe meer bewustzijn hoe meer we volledig onszelf kunnen zijn en hoe meer we licht en liefde verspreiden en hoe makkelijker ons leven wordt.

Soms vallen er kwartjes die je dit soort dingen doen realiseren. Je begrijpt het opeens. Zo had ik dit vanmorgen met aarden.

Aarden iedereen heeft het erover, met beiden benen op de grond. Maar aarden is veel meer dan dat. Het is aanwezig zijn in het hier en nu. Wij nemen al gauw de waarheid van andere mensen over. Mensen van wie wij denken dat ze verder zijn, beter zijn. Maar het gaat niet om verder of beter of meer ontwikkeld zijn. Het gaat om je eigen bewustwording. Hoe beleef jij het?

Want dat is je verbinding met het grotere geheel. Dat is het puzzelstukje dat net als elk ander puzzelstukje nodig is om tot heelheid te komen.

Het is juist zo belangrijk om je eigen waarheid en wijsheid te leven, want daar ligt jouw kracht. En zo ook met aarden.

Voor mij is het in het hier en nu zijn, helemaal in je lichaam aanwezig zijn en dat kan inderdaad door je bewust met je voeten en de aarde te verbinden. Maar eigenlijk is het een manier vinden om je veel bewuster met de ware zelf te verbinden. Even stil te staan en voelen, vooral voelen. Je eigen aanwezigheid voelen in het nu, op dit moment. Beleven van wat er nu is in jou en alles er laten zijn zonder oordeel. Dat is voor mij aarden. Het voelt voor mij als een pulserende energie die zo mijn onderste chakra’s instroomt, en die energie trekt mij naar de grond, of haalt mij eigenlijk uit mijn hoofd. Dat is het meer. Het schept balans in mijn hele energetische systeem en dat voelt goed en stevig, aanwezig en bewust. Datzelfde gevoel als je wel eens als kind kon hebben als je iets aan het doen was waar je heel veel plezier aan beleefde. Dat moment dat je bezig was in de natuur en dat je de schoonheid zag en allerlei details van bv insekten of een bloem. Het moment dat je ergens helemaal in op ging. Dat moment dat je je ergens volledig mee kon verbinden, dat gevoel.

Ik begrijp wel dat mensen dat gevoel willen vangen en omschrijven als voeten in de aarden. Maar het is zo waardevol om in jezelf te ontdekken wat aarding is voor jou. Het gaat erom dat de kwartjes in jezelf landen en dat je voelt hoe de dingen voor jou werken. Dat je zelf voelt wat de poort is naar jouw welzijn.

Jouw eigen manier werkt zoveel beter, dan de manier van die ander, die er zijn of haar eigen woorden aan heeft gegeven.

Het kan je wel op het juiste spoor zetten en het kan je wel op jouw eigen bewustzijnsproces wijzen. Maar het gaat er echt om dat je het begrijpt op jouw eigen manier. En dat je dat kan toepassen in je dagelijkse leven, dat je al deze ontdekkingen in de energie kan laten integreren in je dagelijkse leven, dat je ze kan aarden J


Namasté

Sandra Laureys, www.kristalhelderhoren.nl


Sandra Laureys


Welkom op mijn blog, ik hoop je hier te inspireren en inzicht te geven.

Liefs,

💛

Sandra Laureys